Valikosta

Hotellit Helsingissä

Yli 100 erilaista hotellia

Mitä huomioida Airbnb:n valinnassa?

Airbnb on suosittu vaihtoehto perinteisille hotelleille. Airbnb mahdollistaa oman kodin tai huoneen vuokraamisen vieraille. Se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea paikallista elämää, ja se voi olla edullisempi vaihtoehto hotellille. 

Airbnb on saatavilla ympäri maailmaa ja voit varata sen hotellin sijasta melkein missä vain. Kuten hotelleissakin, myös Airbnb-asunnoissa on paljon eroja, joten ennen varaamista on hyvä tarkistaa muutamat tärkeät asiat.

Tee Airbnb-vierailusta erinomainen: tarkista nämä ennen varaamista

Airbnb on hyvä tapa säästää rahaa matkaillessa ja tehdä lomakokemuksesta kotoisampi. On kuitenkin tärkeää huomioida muutamat seikat ennen asunnon varaamista, jotta varmistat mukavan ja miellyttävän loman.

 

Esimerkiksi on hyvä aina tarkistaa kuvat Airbnb:stä saadaksesi idean siitä, mitä odottaa. Airbnb kylpyhuone, makuutilat ja keittiö on hyvä nähdä kuvista ennen varaamista. Jos kuvia ei ole tarpeeksi, kannattaa valita joku toinen asunto.

 

Hyödynnä alla jakamiamme vinkkejä sopivan Airbnb:n valitsemiseen.

Tarkista sisäänkirjautumisohjeet

Jokainen Airbnb-kohde noudattaa erilaisia sisäänkirjautumiskäytäntöjä. Jotkut isännät haluavat tavata sinut henkilökohtaisesti ja esitellä majoituksen, kun taas toisissa kohteissa voi olla esimerkiksi naapuri, joka toivottaa sinut tervetulleeksi tai saatavilla on avainnouto sovitusta paikasta. On tärkeää sopia isännän kanssa kätevin tapa saada avaimet, jotta vältät odottamisen tai jopa sisäänpääsyongelmat.

Tutustu arvosteluihin

Airbnb-kohteen arvostelut voivat antaa hyödyllistä tietoa siitä, miten isäntä toimii ja millainen tila on. Vaikka jokaiselle kohteelle annetaan tähtiluokitus, kannattaa lukea myös kirjoitetut kommentit ja tarkistaa niiden yhdenmukaisuus. Jos samankaltaisista ongelmista on useita valituksia, kannattaa harkita tarkemmin, onko kyseinen kohde sinulle sopiva. Kommenttien perusteella voit myös arvioida, kuinka nopeasti isäntä vastaa viesteihin.

Tutustu kuviin

Kuvat ovat tärkeitä, kun varaat Airbnb-majoitusta, sillä niiden avulla voit saada käsityksen tilan ulkonäöstä ja varustelusta. Kuvista voi päätellä, onko majoitus moderni, siisti ja varustettu tarvittavilla mukavuuksilla. 

Esimerkiksi kuivaava pesukone voi olla hyödyllinen heille, jotka majoittuvat pidempään. Ja jos kuivaava pesukone ei olisikaan saatavilla, selvitä, onko läheisyydessä yleistä pesulaa. Toisaalta joillekin voi olla tärkeää, että keittiö on iso tai että Airbnb:ssä on takapiha.

Jos kuvia ei ole saatavilla, se ei välttämättä tarkoita, että majoitus olisi huonosti hoidettu. Isännällä saattaa olla esimerkiksi vähän kokemusta tietokoneista tai ammattilaisten ottamia valokuvia. 

Tutki sijaintia ja lähialueita

Vaikka useimmat Airbnb-isännät tarjoavat turvallisen majoituksen, jotkut vieraat haluavat tutustua paikallisiin ravintoloihin, baareihin ja nähtävyyksiin. Jos haluat tutustua paikalliseen elämään, kannattaa tarkistaa sijainti ja lähiympäristö saadaksesi käsityksen läheisistä paikoista. Tarkista myös lähimmän sairaalan, poliisiaseman tai liikennekeskuksen sijainti, jotta tiedät, missä avun saaminen on mahdollista hätätilanteessa.

Selvitä kameroiden sijainti majoituksessa

Monille Airbnb-isännille majoitus on investointi, joten ei ole yllättävää, että heillä saattaa olla kameroita kiinteistössä. Isännät käyttävät usein ovikellokameroita ja muita laitteita varmistaakseen, että vieraat kirjautuvat turvallisesti sisään ja että paikalla on oikea määrä vieraita. 

Jotkut isännät saattavat kuitenkin asentaa sisäkameroita tai tallentavia laitteita yksityistiloihin, mikä rikkoo Airbnb:n käytäntöjä ja paikallisia lakeja. Vaikka kamerat ovat turvallisuustoimenpide, Airbnb:n käytäntöjen mukaan pääkameroiden on oltava näkyvissä ja niistä on ilmoitettava vieraille.

Kiinnitä huomiota peruutusehtoihin

Elämä voi olla ennalta-arvaamatonta, joten on hyvä varautua odottamattomiin tilanteisiin, jotka saattavat aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia. Tarkista aina, voitko peruuttaa varauksen ja kuinka paljon saat takaisin rahoistasi tai mitä peruutuksesta voi seurata. Koska Airbnb-isännät määrittävät itse peruutusehtonsa, on tärkeää tietää, mitä odottaa. Siivoukseen liittyvät maksut ja ohjeet esimerkiksi käytettyjen tavaroiden paikalleen laittamisesta kannattaa myös huomioida.

Loe rohkem: